foto bioDe grote glimlach, de brede schouders en de blauwe ogen achter de decks, en een zaal die volledig los gaat. Dat is Maus!

Maus, in het dagelijks leven bekend als Maurice, begon al vroeg met zijn oriëntatie in de muziek. Zoals veel van zijn illustere dj collega’s begon hij op zijn zolderkamer. Geïnspireerd door de vele drive in shows mixte hij urenlang de 12 inch platen aan elkaar. Deze hobby resulteerde uiteindelijk in een bijbaantje bij de lokale radio. Het werken bij de radio zorgde voor een enorme uitbreiding van zijn muzikale kennis.

Aan het einde van zijn tienerjaren deed house haar intrede in Nederland. De eerste aanraking met deze muziek betekende het begin van een langdurige liefdesrelatie. Een liefde die zich onder andere uit in een dagelijkse zoektocht naar nieuwe muziek om in zijn sets te verwerken. Alhoewel zijn sets duidelijk een handtekening hebben zal er geen enkele exact hetzelfde zijn.

Na jarenlang hoofdzakelijk voor vrienden gedraaid te hebben, veelal was dat na een van de vele feesten die hij samen met vrienden bezocht, werd het tijd voor het grotere werk. In oktober 2012 vond de eerste editie van het door een groep vrienden waaronder Maus georganiseerde Pleasure lounge plaats. Een concept dat de afgelopen jaren mede door de residentie van Maus een groot succes werd.

Zijn grote doorbraak beleefde Maus echter tijdens de “5 year anniversary” van Guestzone, begin 2015. Leden van partywebsite Guestzone kregen de mogelijkheid om op hun favoriete dj te stemmen. De reacties waren overweldigend en Maus won deze verkiezing met glans. Niet meer dan logisch dan ook dat hij werd gevraagd voor de volgende editie. Het gevolg was een reeks van gigs, onder andere: Kinky on the Beach, Sfeer, Pleasure Lounge outdoor, Mysterious Dreamzz, Booming, en Canal Pride Amsterdam. Zelfs op party eiland Ibiza verzorgde hij een gastset op Borah Borah.

2017 is tot nu toe een druk jaar voor Maus. Hij is net als vorig jaar resident van het bekende Crazyland. Dit concept, bekend van de grote feesten aan de Hemkade is keer op keer uitverkocht. Maus is inmiddels een veelgevraagd dj in Nederland. Afgelopen jaar stond hij onder meer op Bitch, Pleasure Time, lollypop, Corto dimanche, Secretz en Kinky on the beach. Het absolute hoogtepunt van Maus was op 13 augustus ‘16 , toen maakte hij zijn debuut op de Crazyland stage op het wereldberoemde Dancevalley festival in Spaarnwoude waar hij ook dit jaar weer on stage te zien en te horen zal zijn.

Maus zijn sets kenmerken zich door veel variatie, stampende baslijnen af en toe vergezeld van vocalen. Geen piepjes en bliepjes zoals veel EDM dj’s, maar stevige zuivere progressive house zoals deze bedoeld is te zijn. Door veel te variëren en de vibe van het publiek constant af te blijven tasten zorgt hij ervoor dat de energie er volop in blijft.